آسیاب بالمیل صنعتی یکی از پرکاربردترین و بهترین آسیاب های موجود در بازار شناخته می شود. این آسیاب به عنوان یکی از قدیمی ترین آسیاب های موجود در بازار شناخته می شود. از همین رو بسیاری از صنایع معدنی با این دسته از آسیاب ها آشنا هستند. به طور کلی ویژگی ها و قابلیت های این آسیاب سبب شده تا بسیاری از صنایع معدنی و سیمانی از این تجهیز در صنایع خود استفاده کنند. عموما بالمیل ها در سایزهای آزمایشگاهی، نیمه صنعتی، و صنعتی طراحی و تولید می شود. در ادامه قصد داریم تا با ویژگی ها و اجزای این سیستم ها بیشتر آشنا شویم.

نحوه عملکرد آسیاب بالمیل صنعتی

پیش از آنکه بخواهیم به بررسی ویژگی ها و مشخصات آسیاب بالمیل صنعتی بپردازیم، بهتر است در وهله اول با نحوه عملکرد این دسته از آسیاب های صنعتی بیشتر آشنا شویم. به طور کلی آسیاب صنعتی بالمیل بر مبنای حرکت آبشار گونه گلوله ها و مواد اقدام به خردایش آن ها می کند. عموما در این دسته از آسیاب ها گلوله و لاینر وجود دارد. لاینر ها علاوه بر محافظت از بالمیل در برابر سایش می توانند موجب لیفتینگ مواد نیز شوند. به این ترتیب مواد به همراه گلوله ها با حرکت چرخشی بالمیل به سمت بالا حرکت خواهند کرد سپس به صورت آبشار گونه ای فرود خواهند آمد. در اثر چنین اتفاقی عمل خردایش انجام خواهد پذیرفت.

ویژگی های آسیاب بالمیل

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، ویژگی های بالمیل سبب شده تا از این آسیاب بتوان در صنایع گوناگون به ویژه صنایع معدنی استفاده کرد. از جمله ویژگی های این دسته از آسیاب ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ظرفیت بالا

یکی از مهمترین ویژگی های آسیاب بالمیل صنعتی ظرفیت نسبتا بالای این تجهیزات است. به طور کلی در بالمیل های صنعتی از لحاظ ظرفیت محدودیتی وجود نداشته و از ظرفیت های بسیار کم تا ظرفیت هایی معادل ۳۰ تا ۴۰ تن بر ساعت نیز قابل طراحی و تولید است.

قابلیت خردایش مواد با سختی بالا

از دیگر ویژگی های آسیاب بالمیل صنعتی، قابلیت خردایش مواد با سختی نسبتا بالا است. به طور کلی برخی از مواد مانند سیلیس سختی نسبتا بالایی دارند. خردایش این مواد همواره موجب آسیب دیدگی شدید در سایر آسیاها خواهد شد. به طور کلی برای خردایش این مواد با استفاده از بالمیل، به جای گلوله های فلزی از گلوله های سرامیکی استفاده خواهد شد. علاوه بر این موضوع می توان از لاینرهای سرامیکی نیز برای جلوگیری از سایش بدنه استفاده کرد.

قابلیت خردایش مواد تا مش ۲۵۰۰

از دیگر ویژگی های آسیاب بالمیل صنعتی می توان به قابلیت خردایش مواد تا مش ۲۵۰۰ اشاره کرد. به طور کلی در طراحی آسیاب بالمیل فاکتورهای گوناگونی وجود دارد. به طور مثال قطر تا حد زیادی بر ظرفیت و طول آسیاب تا حد زیادی بر اندازه ذرات خروجی تاثیر گذار است. به این ترتیب با تغییر این دو پارامتر و سایر پارامترها می توان مواد را تا مش ۲۵۰۰ و ظرفیت مناسب آسیاب کرد.

بیشتر بدانید:‌ مشخصات فنی آسیاب بالمیل

معایب استفاده از آسیاب بالمیل صنعتی

حال که با ویژگی ها و مزایای آسیاب بالمیل صنعتی آشنا شدیم، بهتر است با معایب این دسته از آسیاب های صنعتی نیز آشنا شویم تا به این واسطه بتوان انتخاب دقیق و درستی را انجام داد. از جمله معایب آسیاب بالمیل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اشغال فضای زیاد

یکی از معایب بالمیل اشغال فضای بسیار زیاد در کارخانه های مواد معدنی است. به طور کلی این تجهیز به خودی خود دارای ابعاد نسبتا زیادی بود و قرار گیری تجهیزات متعددی در کنار آن موجب می شود تا فضای زیادی را نیز اشغال نماید.

هزینه اولیه بسیار بالا

از دیگر معایب آسیاب بالمیل صنعتی می توان به هزینه اولیه بسیار بالای این تجهیز اشاره کرد. به طور کلی مشتریان علاوه بر پرداخت هزینه اولیه برای این تجهیز باید هزینه های مربوط به لاینر و همچنین گلوله های مورد نیاز را نیز تامین کنند که خود این عامل تا حد زیادی به مشتریان هزینه تحمیل خواهد کرد.

حساسیت بالای اپراتوری

از دیگر معایب آسیاب بالمیل حساسیت بالای اپراتوری آن است. به طور کلی در صورتی که در اثر اشتباه اپراتور مواد بیش از حد مجاز وارد دستگاه شوند، آسیاب کیپ خواهد کرد به این ترتیب باید تمام مواد و گلوله ها از بالمیل خارج شود که این امر زمان زیادی را می طلبد. این در حالی است که برای سایر آسیاها مانند آسیای ریموند میل این زمان در حد ۲ الی ۳ ساعت خواهد بود.

مصرف برق بسیار زیاد

از دیگر معایب آسیاب بالمیل صنعتی می توان به مصرف برق بسیار بالای آن اشاره کرد. از آنجایی که وزن مواد و همچنین در آسیا بسیار زیاد است. به ناچار باید از موتوری با توان بسیار بالا نیز در این آسیاب ها بهره برد. همین امر موجب افزایش مصرف برق آن می شود. در ظرفیت ها و دانه بندی های مشابه عموما مصرف برق آسیاب بالمیل از ریموند میل بیشتر خواهد بود.

بیشتر بدانید: مشخصات فنی آسیاب ریموند میل

اجزای به کار رفته در آسیاب بالمیل صنعتی

به طور کلی اجزای اصلی آسیاب بالمیل صنعتی شامل بخش های گوناگونی است. وجود هر یک از این تجهیزات لازم و ضروری است. از جمله اجزای به کار رفته در آسیای گلوله ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الکتروموتور

  • گیربکس

  • یاتاقان

  • گلوله

  • لاینر

  • دیافراگم

  • تغذیه کننده

جمع بندی

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، آسیاب بالمیل صنعتی به عنوان یکی از بهترین آسیاهای موجود در بازار شناخته می شود. با این حال این بالمیل هزینه اولیه بسیار زیادی داشته و فضای نسبتا زیادی را نیز اشغال خواهد کرد. به این ترتیب می توان گفت که برای مواد با سختی کمتر از ۶ موس بهتر است از آسیاب ریموند میل استفاده شود تا ضمن مصرف برق کمتر هزینه اولیه و اشغال فضای کمتری نیز داشته باشد. برای مواد با سختی بالاتر از ۶ موس و همچنین ظرفیت بالا بهتر است خرید آسیاب بالمیل صنعتی در اولویت قرار داده شود.