به طور کلی طراحی کارخانه میکرونیزه به دانش فنی و تخصصی نیاز دارد. همانطور که می دانید مواد معدنی موجود در ایران عموما از تنوع گسترده ای برخوردار هستند. به همین دلیل برای تعیین نوع آسیاب، تجهیزات به کار رفته در خط تولید و همچنین محاسبات طراحی آن باید از دانش فنی ویژه ای بهره برد. در ادامه به بیان نکات فنی لازم برای طراحی خط تولید میکرونیزه خواهیم پرداخت.

شناخت انواع آسیاب ها، اول گام برای طراحی کارخانه میکرونیزه

به طور کلی طراحی کارخانه میکرونیزه متناسب با نوع آسیاب مورد نظر انجام می پذیرد. هر کدام از آسیاب های تولید شده برای کاربری خاص مورد استفاده قرار می گیرند. همانطور که می دانید مواد معدنی گوناگون دارای سختی های متفاوتی هستند‌. این عامل می تواند تا حد قابل توجهی در میزان ظرفیت خروجی و همچنین انتخاب نوع آسیاب تاثیر گذار است. عموما آسیاب های گوناگونی در زمینه تولید پودر میکرونیزه کاربرد دارند. از جمله پرکاربردترین آسیاب های موجود در بازار می توان به موارد روبرو اشاره کرد:

  • آسیاب ریموند

  • آسیاب جت میل

  • آسیاب سپراتور

  • آسیاب بالمیل

  • آسیاب نیتروژن مایع

مشاهده کنید: انواع آسیاب معدنی پرکاربرد در ایران

اندازه ذرات خروجی چه تاثیری بر طراحی کارخانه میکرونیزه دارد؟

عموما اندازه ذرات خروجی بر طراحی کارخانه میکرونیزه بی تاثیر نیست. اندازه ذرات خروجی عموما می توانند در تعیین ظرفیت خروجی دستگاه تاثیر گذار باشند. به طور کلی هر چه اندازه ذرات خروجی از دستگاه کمتر باشد، خروجی خط میکرونیزه کمتر خواهد بود. عموما تعیین اندازه ذره خروجی بر انتخاب نوع آسیاب و طراحی سپراتور و یا کلاسیفایر آن تاثیر خواهد گذاشت. به طدر ولی اندازه پروانه، جهت تیغه ها و همچنین دور پروانه می تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت و اندازه ذرات خروجی تاثیر گذار باشد.

عمدتا سپراتور های طراحی شده توسط شرکت سمات صنعت سپاهان مطابق با آخرین تکنولوژی روز دنیا را دارد. عمدتا سپراتور های تولید شده مطابق با تکنولوژی آخرین سپراتور های ساخته شده در جهان طراحی و تولید شده است. به همین دلیل عمدتا این سپراتور ها بازدهی بیش از ۹۰ درصد دارند.

طراحی کارخانه میکرونیزه | آسیاب ریموند| آسیاب جت میل

تاثیر اندازه فضا و محوطه بر طراحی خط تولید میکرونیزه

از دیگر عواملی که بر طراحی کارخانه میکرونیزه تاثیرگذار است می توان به فضای موجود اشاره کرد. به طور کلی طراحی خط تولید میکرونیزه عموما متناسب با فضای اختصاصی مشتریان انجام می شود. بنابراین لازم است پیش از شروع طراحی و حتی ساخت، متقاضی اطلاعات مربوطه را به طراح اعلام فرماید‌. این اطلاعات در زمینه طراحی تجهیزات و همچنین چیدمان خط می تواند کمک شایانی کند. اما لازم به ذکر است که برخی از دستگاه ها مانند بالمیل و یا حتی ریموند با توجه به تناژ و ظرفیت خروجی طراحی می شوند. بنابراین در صورت لزوم برای رسیدن به موارد مورد نظر باید تغییراتی در فضای اختصاص داده شده انجام پذیرد.

تجهیزات به کار رفته در کارخانه تولید پودر میکرونیزه

به طور کلی در طراحی کارخانه میکرونیزه تجهیزات مختلفی در نظر گرفته می شود. هر یک از این تجهیزات می تواند تا حد قابل توجهی در کیفیت نهایی پودر تولید شده و همچنین کاهش میزان آلایندگی ها تاثیر گذار باشد. از جمله تجهیزات به کار رفته در در خط تولید پودر میکرونیزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آسیاب

به طور کلی مهمترین تجهیزی که در زمان طراحی کارخانه میکرونیزه باید مورد بررسی قرار گیرد، می توان به آسیاب اشاره کرد. عمدتا آسیاب ها بسته به میزان اندازه ذره خروجی و همچنین ظرفیت طداحی و تولید می شوند.

سپراتور

از دیگر تجهیزاتی که در زمینه طراحی کارخانه میکرونیزه باید در نظر گرفته شود، می توان به سپراتور ها اشاره کرد همانطور که گفته شد، سپراتور ها نقش اساسی و کلیدی در تعیین اندازه ذرات خروجی دارند. عمدتا این تجهیزات به دو صورت افقی و عمودی طراحی می شوند. البته کلاسیفایر های نسل یک و دو نیز وجود دارند که بدون استفاده از پره و بر اساس گرانش و وزن ذره نسبت به جداسازی آن ها اقدام می کنند. اما عموما بازدهی این تجهیزات نهایتا به ۶۰ درصد می رسد.

در سپراتور ها می توان با تنظیم میزان دور خروجی به مش مورد نظر دست پیدا کرد. عمدتا شکل پره ها، تعداد پره ها و حتی راویه آن ها می تواند تا حد قابل توجهی بر بازدهی و میزان دانه فراری تاثیر گذار باشد.

سیکلون

از دیگر تجهیزاتی که باید در زمان طراحی کارخانه میکرونیزه در نظر گرفته شود، می توان به سیکلون اشاره کرد‌. به طور کلی سیکلون ها وظیفه جدایش ذرات ریز و درشت را دارند. عمدتا زمانی که پودر مورد نظر از سپراتور عبور می کند، دارای ذراتی ریزتر از مش مورد نظر هستند. در سیکلون برای کاهش بار نرمه، ذرات درشت از ریز بر اساس نیروی گریز از مرکز جدا می شود‌. عموما ذرات درشت در زیر سیکلون جمع شده و ذرات ریز به سمت بگ فیلتر هدایت می شوند.

بگ فیلتر

از دیگر تجهیزاتی که باید در زمینه طراحی کارخانه میکرونیزه در نظر گرفته شود، بگ فیلتر ها هستند. این تجهیزات که تحت عنوان غبارگیر نیز شناخته می شوند، وظیفه دارند تا از ورود گرد و غبار و ذرات ریز به محیط اطراف جلوگیری کند. عمدتا این تجهیزات از تعدادی کیسه تشکیل شده اند و سطح فیلتراسیون آن ها متناسب با گرد و غبار و آلاینده موجود در سطح محیط طراحی می شود. عمدتا در زیر این تجهیزات یک قیف قرار داده می شود و غبارات در آن جمع می شوند.